Pamut-tó környéke

 

A Pamut-tó megközelíthetősége

A Pamut-tó Veresegyházon az Ivacs térségben található. A 4,7 ha területen fekvő tó a Sződ – Rákospatak 16 – 500 fkm szelvényében terül el. Több bújtatott saját forrásból is táplálkozó tó vízminősége igen kiváló. A meder iszapos, homokos és az átlagos vízmélysége 2 méter. A tavat ismerő horgászok a kevés akadót jó érzékkel kerülik ki.

Gépkocsival: Veresegyházra Budapestről Fóton át, Gödöllő felől Szadán keresztül, Vácról pedig Őrbottyánon átutazva juthatnak el. A legbiztosabb kiindulási pont a vasútállomás, ahonnan kb. egy kilométeres műúton juthatnak el a tó partjára.

Vasúton: a Budapest Nyugati pályaudvarról induló Veresegyházon át Vácig közlekedő vonattal utazhatnak. Bármelyik irányból érkezők a Veresegyház-Ivacs  megállónál szálljanak le és az aluljárón keresztül máris a Pamut-tónál vannak.

A Pamut-tó környéke

Veresegyházra napjainkban egy igen dinamikus városfejlődés jellemző. Növekedési üteme az országban is elismerést arat. Kitűnő természeti adottságainak köszönhetően a fővárosból nagyon sokan választják új lakóhelyül a kisváros nyugodt csendes menedékét. A város vezetésének bátor döntései jelentősen járultak hozzá, hogy Veresegyház kirándulások célpontja legyen.

A Pamut-tó és környéke nagyszerű sétáló utakat rejt. Az ős fenyves csendes nyugalma biztos felüdülés a természetet szeretőknek. A strand bejáratától induló tanösvényen a veresi tavak természeti értékeit követhetik nyomon szép kiállítású táblák segítségével. Az IVACS vasútállomás mellett a tó kifolyásánál található Japán-kert pedig elgondolkodtató művészi alkotásokkal nyújt felüdülést. Az itt látható köztéri szobrok Mitsui Sen Magyarországon élt és Veresegyházhoz kötődő Michelangelo-aranyérmes szobrász és grafikus alkotásai.

A veresi csárda, a tó egyik szórakozóhelye volt, sajnos bezárt. Jó időben több teniszpályából álló létesítmény is várja a játszani vágyó kirándulókat. A TÓPARTI FAHÁZ nem csak exkluzív sátrával, hanem családias szobáival is segít az itt éjszakázni szándékozókon. Lehetőség van lovaglás, kocsikázás megszervezésére is. A Pamut-tótól pár kilométerre található MEDVE és FARKAS FARM méltán országos hírnek örvend szabadon kószáló játékos medvéivel és farkasaival. A látvány megéri a fáradtságot és a belépőjegyekkel az állatok etetését támogatjuk. Nem messze a Pamut-tótól a városban talált hévízre szép, télen-nyáron üzemelő THERMÁL FÜRDŐT alakítottak ki, amit szauna és masszázs is kiegészít.

A családi horgászatokon ebben a szép környezetben mindenki megtalálhatja a legtartalmasabb időtöltést. Érdemes felkeresni ezt a szép környezetet.