//Családinap és KISS GUSZTÁV EMLÉKNAP

Családinap és KISS GUSZTÁV EMLÉKNAP

Szeptember 12-én  ismét megrendeztük a hagyományos CSALÁDI NAP-ot és ezt a napot KISS GUSZTÁV EMLÉKNAP-pá változtattuk. Az ünnepségen PÁSZTOR BÉLA polgármester úr is részt vett és a főzőverseny zsűri elnöki feladatát is ellátta.

Féltünk, hogy a vírus miatt nem lesz elegendő résztvevő ezen a napon, de KISS GUSZTÁV elnök úr neve és a több évtizedes munkája sok horgászt és barátot csalt ki a tóhoz. Megtisztelő volt, hogy az önkormányzat saját csapatot indított. Már 7 órakor elkezdődött a helyek kialakítása és így a családi és baráti csapatok megfelelő távolságba kerültek egymástól. Délre el is készültek a jobbnál jobb bográcsos ételek a paprikás krumplitól a sokféle gulyáson át csülkös csodákig. Az utóbbi évek legtöbb csapata próbálta a zsűrit megnyerni (12 helyen főztek a Pamut-tó Baráti Körök és a horgászaink), A zsűri igazán jól döntött, mert egy nagyon finom harcsapörkölt lett a győztes, Juhász Sándor bográcsában. A második helyezett sajnos anonim lett, mert a dokumentáció sajnos olvashatatlanná vált. Ismét dobogóra kerültek Szilágyiék egy csülkös pacallal. A külön díjas egy igen ízletes, hagyományos gulyásleves lett az Újpesti Hagyományőrzők készítésében. Posta Zoli által készített káposztás-csülkös-babos csoda is különdíjat kapott. dr. Kisfalvi Jani évek óta főzi a nagy üstben a halászlét, ami most is utolsó cseppig elfogyott és természetesen a különdíj neki is járt.  Veresegyház Önkormányzatának támogatásával szép serlegek találtak gazdára. Köszönjük.

A PAPA-GYEREK CSALÁDI horgászversenyen   is csúcs induló volt, hiszen 15 csapat indult a díjakért, de a gyerekek száma 24 volt mert néhol  négy gyerek is gyűjtötte sneciket.  A felnőttek szerepeltek gyengén hiszen 8 horgász betlizett. Persze volt, aki egy kis sügérrel lett 7.  A z egyetlen aki ebben leghalszegényebb órákban pontyot tudott fogni Hammerl Béla volt. Kapott is gratulációt bőven. A gyerekek díjai viszont csodásak voltak. A HARI-HARI HORGÁSZBOLT vezetője Domboróczki Rita a (Budapesti úton, Csomád felé) nagyon kitett magáért, mert az első 5 gyerek kapott általa összeállított csomagot. Köszönjük Rita. Aztán Szeghalmi Ede horgászunk  valamennyi gyerek részére hozott kis  motor és autó modelleket. Persze Bobál Imréné a terület önkormányzati képviselője is meglepett mindenkit szép íróeszköz és csokoládés csomagjával.  Köszönjük, hogy szép emlékezetes napot varázsoltatok a gyerekeknek.

A GYŐZELMET Szeghalmi Ede és fia Benedek szerezte meg, a második lett Monoki Kálmán és lánya Maya, míg a harmadik helyen Bobál Dani és Marci végzett.    Különdíjat Szeghalmi Beni és Tarcali Virág kapott, persze egy gyerek sem ment haza valamilyen díj nélkül.  Köszönjük.

A nap egyik ünnepélyes pillanata volt amikor a CSALÁDI NAP-ból KISS GUSZTÁV EMLÉKNAP lett. Ennek a napnak 18 évvel ezelőtti megszervezése volt elnökünk nevéhez fűződik. Most Veresegyház Önkormányzatának segítségével és több horgászunk hozzájárulásával szép emléklap és kitűző készült. Köszönet az emlékezést megszépítő horgászainknak is.    

Rengeteg kép készült amit Lethenyei László munkája nyomán láthatunk. Ezekből a képekből már látható a galériában jó pár darab.