//70 éves a MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET

70 éves a MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET

2019 SZEPTEMBER 21. ÜNNEPSÉG A 70 ÉVES MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET TISZTELETÉRE

Szép ünnepség keretében emlékeztünk meg egyesületünk 70 éves évfordulójáról. Tiszteletét tette körünkben PÁSZTOR BÉLA Veresegyház polgármestere, KOSIK JÓZSEF alpolgármester, BOBÁL IMRÉNÉ az IVACS TÉRSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJE, a szövetségünk képviselői, ANDREJSZKI ZOLTÁN a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének elnöke, DUDÁS TIBOR a FŐHESZ ügyvezető elnöke. Megtisztelték ünnepünket a PAMUT TÓ BARÁTI KÖR tagjai, vezetői, GAÁL JÁNOS, NAGY JÓZSEF ATTILA és PÉTERY PÁL. A horgászainknak előszőr mutattuk be BALOGH BÉLA fafaragó művész munkáját, az egy egyesületünk címerének fába faragott mását. Nagyon sikeres volt. Köszönjük.

Képviseltette magát ÚJPEST VÁROSI TELEVÍZIÓ és a VERESI KRÓNIKA munkatársa. Reméljük a híradásukkal tovább növelik egyesületünk jó hírnevét.. (Sajnos a helyi TV-vel, bár meghívót kaptak nem sikerült a találkozás.)

Az érkező horgászokat a belépésnél egy szép címeres MPHE póló várta, amit az ÚJPEST VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK pályázatán nyert támogatásból készítettünk. Mindenkinek jutott egy szép emléklap és üdítő vagy sör tikett is. Az évfordulóra  januárban kiosztottunk egy nagyon mutatós Pamut tó naptárt és májusban a gyermek versenyekre tavunkat ábrázoló hűtő mágnest is. Meghívott vendégeink egy MPHE logóval díszített zacskóban  az ünnepre emlékeztető ajándékokat kaptak.

Az ünnepi beszédek sorát KISS GUSZTÁV kezdte, aki 40 éve elnöke a 89-es változásokban is lokálpatrióta újpesti kötődésű egyesületnek. Beszédében az egyesület életének legfőbb állomásain keresztül mutatta be a közösségi munkára mindig fogékony horgász társaságot. A végkifejletet nagyon jól érzékeltette a szokásos rendezvényeink CSALÁDIAS, BARÁTI hangulatának ecsetelésével. A tó környezetének átalakulása a nádassal borított területek fásítása és az egyre élhetőbb tovább szépülő tóparti környezet sok embert csábít egy sétára a nyáron is sok árnyékot adó tóparton. Befejezésében az értékeink őrzésére és megtarására tett ígéretet, javasolva ezt a következő vezetőknek is.

ANDREJSZKI ZOLTÁN a FŐHESZ elnöke is szép környezetre és a családi hangulatra hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy “nem az egyesület megalakítása volt a nagy dolog, hanem 70 éven át történő életben tartása”. Beszédét nagy taps jutalmazta.

MEZŐ PÉTER az “ŐSPAMUTOSOK” nevében egy nagyon érzékeny, szép beszédben méltatta a sok viszontagságon átment, de mindíg talpra álló egyesület munkáját. Bemutatta a  dolgozók kötődését egymáshoz, Újpesthez, a gyárhoz és Veresegyházhoz és az általa adományozott nevet viselő, Pamut tóhoz. Bizony küszködtünk könnyeinkkel.

PÁSZTOR BÉLA POLGÁRMESTER ÚR a hozzászólását a kezdetekkel indította, amikor is közös akarattal siker koronázta a horgászegyesület tókeresését és az akkori községi tanácselnök tóépítési terveit. Jó volt hallani, hogy büszkék a város lakói az egyre szépülő tóra. Megemlítette, hogy sok még a tenni való, aminek egy részére a tervek készen állnak, de a pénzügyi alapokat viszont fokozatosan lehet csak biztosítani. Kérte az egyesületet kétkezi munkájával segítse a költségek csökkentését. Végezetül sok sikert és erős összetartást kívánt mindannyiunknak.

A POLGÁRMESTER ÚR díjakat is hozott és adott át: KISS GUSZTÁV egyesületünk elnöke több évtizedes munkájáért egy szép KUN ÉVA lett gazdagabb.  A másik díjat a MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET TAGSÁGA kapta a 70 éves történetéért és jelenlegi munkásságáért.

A beszédek után a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének dícsérő okleveleit adták át BOBÁL IMRE, KISFALVI FERENC, TAMICSNÉ KATALIN, MOLNÁR JÓZSEF, VÁRKONYI BÉLA és MÉSZÁROS JÓZSEF horgászunknak. Sajnos az “ŐSPAMUTOS” SZABÓ JÓZSEF igazoltan hiányzott.

KISS GUSZTÁV elnők az egyesület 33 fő régi, sokat segítő tagjainak egy szép plakettet adott át, ami TÓTH JÁNOS és MÉSZÁROS JÓZSEF áldozatos munkáját dícséri. Az ünnepségen a hölgyek egy szál rózsával is büszkélkedhettek. FARKAS FERENC TITKÁR a 30 éves titkári tevékenységéért az egyesület DÍSZPLAKETTJÉT vehette át.

A MOHOSZ és a FŐHESZ DÍSZOKLEVÉLLEL jutalmazta a 70 éves évfordulóját ünneplő MPHE tagságát.

Az ünnepség befejezése után a közös étkezést, Bobál Imre és dr. Kisfalvi János és segítői által készített kétféle babgulyással és hozzá járó süteményekkel jókedvűen fogyasztottuk el. A jókedvet a kiegészített tikettekért kapott italok biztosították.

Külön köszönet illeti a horgászaink és hozzátartozóik áldozatos munkáját, amit a rendezvény zökkenő mentes, sikeres lebonyolításáért végeztek.

Kis üröm az örömben (a titkár megjegyzése), hogy a többször jó előre beharangozott rendezvény időpontját sokan nem vették figyelembe. Biztosan halaszthatatlan elfoglaltságok sora volt a hiányzások kiváltó oka. Az, hogy a tagság egy része a kért jelentkezés ellenére füle botját sem volt hajlandó megmozdítani, nem hogy lemondani a részvételt, nagyon szomorú. Azt hiszem, hogy ők nem tartoznak a szépen csengő “tagság” körébe, hanem csak fizető pecások. Nem miattuk van családi hangulat a rendezvényeinken. Sajnálom, de szomorú vagyok. A 2020-as év új választásokat készít elő. Ez sem fog érdekelni senkit? Bocsánat, ha valakit első gondolataimmal megbántottam.

Az ünnepség képeit ahamarosan megnézhetik a galériában.