Kivonat a magyar pamutipari horgászegyesület horgászrendjéből
NAPIJEGYESEK SZÁMÁRA
Az ORSZÁGOS HORGÁSZREND előírásai az ország valamennyi vízterületén, minden horgász számára KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰEK. Az ettől való eltérésekről minden horgász köteles a horgászat megkezdése előtt tájékozódni! A MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET veresegyházi vízterületén (Pamut-tó) horgászóknak a helyi viszonyokhoz igazodó alábbi előírásokat is be kell tartani.
A MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET veresegyházi vízterületén (Pamut-tó, víztér kód (13-052.)) horgászóknak a helyi viszonyokhoz igazodó alábbi előírásokat is be kell tartani:
1. Minden horgászni vágyónak a birtokában kell lenni, - már a horgászat megkezdése előtt-, többek között a pontymatrac, sebfertőtlenítő, merítőháló, mérlegelésre alkalmas eszköz és a megfelelő haltartó szák. Bármelyik hiányában a horgászat lehetősége megtagadható (napijegyes) vagy az felfüggesztésre kerülhet (saját tag)!
2. A tavon a napijegyes horgászatra, minden év április elseje és november elseje (ha másképp nem rendelkezik a Vezetőség) közötti időszakban, a tó közút felőli oldalán, a hét minden napján 06 órától, 19 óráig van lehetőség. Napijegy naponta személyenként csak egyszer váltható.
3. A napijegyes horgász köteles a horgászatot fenti időpontig befejezni és a napijegyet a fogási eredménnyel átadni a halőrnek, mielőtt elhagyja a vízpartot. 20 óra 00 perc után, aki napijeggyel horgászott, már nem birtokolhat a parton horgászatra alkalmas eszközöket. Fokozottan ügyeljen arra, hogy a helyet olyan állapotban hagyja ott, amilyen állapotban azt átvette.
4. A napijegyek kiváltása a Tóparton, a halőrháznál történik! HA a halőr nem tartózkodik a helyszínen kérjük a kiírt elérhetőségeken keresse őket!
A horgászatot napijegy nélkül megkezdeni SZIGORÚAN TILOS!
5. A napijegy birtokában felnőtt horgásznak kettő (2) db., Ifi horgásznak egy (1) db. nemes hal fogható, melyek egyedsúlya nem haladhatja meg a 4kg. -ot, de a kettőből (felnőttnél) csak az egyik lehet ragadozó hal! Ha a megengedett nemes hal mennyiség szákolva, bejegyezve, akkor át kell állni keszegező- úszós horgászatra vagy a horgászatot be kell fejezni! Ragadozóhal – kivéve a tilalmi időket – naponta egy (1) db. fogható. Ponty 30 cm., Amúr és Süllő 40 cm., Csuka 50 cm. felett fogható! Egyéb halból 2kg. az elvihető alkalmanként, Busa is ebbe a kategóriába számít bele. HARCSÁT Szigorúan TILOS visszatenni a vízbe! Kérjük értesítse azonnal a halőrt!
A GYERMEK HORGÁSZ nem vihet el békés- nemes halat, illetve rablózni semmilyen formában sem rablózhat a Pamut- tavon. A halak cserélgetése szigorúan TILOS! Azonnali kizárást és feljelentést von maga után!
6. Az 5 kg fölötti PONTY megjelölendő a tavunkon. Kérjük ilyen esetben azonnal hívja a halőrt a jelöléshez. Minden megfogott, már jelölt halat (súlytól függetlenül) mérlegelés/ mérés után kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.
7. Pergető horgászat (villantózás), - a tilalmi idők figyelembevételével - engedélyezett az egész tavon.
8. Az ellenőrzések alkalmával a horgászati okmányokat és a kifogott halat a halőr, vagy más ellenőrzésre jogosult személy felszólítására, ellenőrzés céljából át kell adni, illetve be kell mutatni. (kérjük tanulmányozza a MOHOSZ Országos Horgászrendjét)
9. A tóban fürödni, csónakázni, állatokat úsztatni a tó vizét és élővilágát szennyezni tilos!
10. A tó mellett táborozni, szigorúan tilos! A horgász védelme és segítése érdekében sátor ellenben alkalmazható.
11. A tó mellett tüzet rakni szigorúan tilos, kivéve az erre a célra kialakított és fenntartott tűzrakó helyeken, ha éppen nincs tűzgyújtási tilalom!
12. Gépjárművek parkolása az út mellett kijelölt parkoló helyeken történik.
13. A kifolyó zsilipről és a zsilip két oldalán az első kijelölt horgászhelyig tilos horgászni, illetve csalihalra hálóval halászni.
14. A horgász köteles a horgász helyet tisztán, rendben tartani.
15. Az a horgász, aki a HORGÁSZREND-et nem tartja be, a területre érvényes engedély elvétele mellett, a halőr vagy az ellenőrzést végző személy által a tavon történő horgászatból felfüggeszthető és ellene fegyelmi eljárás kezdeményezhető.
MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZ EGYESÜLETA NAPIJEGYES HORGÁSZAT SZÜNETEL

Tisztelt Sporttársak!

 

Ezúton értesítelek Titeket, hogy 2021.10.08-tól a napijegyzes horgászat szünetel.
Előreláthatólag 2022.03.01-tól várunk Titieket szeretettel.

Tóth Zoltán, elnök