//TÓTH JÁNOS horgászverseny + GYERMEKEK

TÓTH JÁNOS horgászverseny + GYERMEKEK

A fiatalok versenyén.

Reggel kicsivel 7 óra előtti eligazítás után jó időben vette kezdetét szeretett horgásztársunkról, TÓTH JÁNOSRÓL a megemlékező horgászverseny. A helyek sorsolásánál kiderült, hogy több horgászunk kevésbé volt figyelmes a társaira és a megelőző kérésre sem takarította ki a horgászhelyét és sajnos másik helyre kellett sorsolni a vétlen horgászt. Ezen változtatni kell.

A vírus által kötelezően elhalasztott versenyen sajnos kevesebben versenyeztek, de mindhárom szektorban két ponty legalább kellett a győzelemhez. Többen reklamálták, hogy a hét eleji telepítés után kellett volna néhány nap tilalom és akkor több éhes hal lett volna. De nem volt tilalom és így a halak inkább diétáztak. Néhány (12 db) ponty azért még enni akart, ami a versenydíjak kiosztását segítette. Érdekesség, hogy most a 3. szektor volt ahol többen fogtak halat, míg az 1. szektorban csak négy horgász volt sikeres.

Itt kell megemlíteni és köszönetet mondani TÓTH JÁNOS barátunk családjának, akik az egyesületünk történetében először a verseny nagyon értékes tisztelet díjait felajánlották.

. Sajnos az eredményhirdetésnél nem derült ki, hogy Pap Tibor horgászt a 2. szektor helyett a 3-ba, soroltuk, így nem lett díjazva, amiért elnézést kérek.

A versenyen a következő eredmények születtek (helyes sorrend):

  • 1. szektor:  1. SZABÓ JÓZSEF  5 kg fogással,  2.  RUDOLF ATTILA  4.72 kg, 3.  POTOCZKI LÁSZLÓ 1 kg.
  • 2. szektor: 1. SZIGETI PÉTER   3.27 kg,          2. PAP TIBOR  2,72 kg,          3. VÁRKONYI BÉLA 1.69 kg,
  • 3. szektor: 1. TÓTH JÁNOS EGON 4.70 kg,  2.  TÓTH LÁSZLÓ 4.40 kg,  3.MÉSZÁROS JÓZSEF  3.38 kg.

A két különdíjas horgász: Legtöbbet (db) fogó POLONYI ATTILA 218 db hallal, és a

Legnagyobb (kg) halat fogó: SZIGETI PÉTER 3.20 kg-os fogással voltak.

A díjak átadása előtt néma csendes megemlékezéssel búcsúztunk szeretett horgásztársunktól.

A vasárnapi MOHOSZ IFI BIZOTTSÁGA által támogatott GYERMEK és IFI versenyen 17 horgász fiatal vett részt.

A vegyes módszerrel horgászó IFI-k fenekezhettek is.

1. GYURASICS SZILÁRD 4db/775 dkg,    2. lett: KESZELI ZITA 51 db/ 755 dkg,  3. lett: JUHA BONIFÁC 21 db /340 dkg.

Az úszós készséggel sneciző fiataloknál: 1. KISS VIOLETTA  51 db, 2. JUHA DÁNIEL 36 db, közte 1 szép keszeg,  3. RAFFAI KRISTÓF 36 db (itt a keszeg fogása döntött)

A KÜLÖN DÍJAT JUHA DÁNIEL kapta a keszeg fogásért és szép szákolásért.

A versenyen a gyermekek a díjakon kívül ajándékokat és üdítőt is kaptak. Köszönet a MOHOSZ IFI BIZOTTSÁGÁNAK a támogatást.

A két versenyen mindenki igyekezett betartani a vírus miatt kért előírásokat, amit a galéria képei is mutatnak. Ha valakinek van közlésre szánt képe, küldje át a címemre.

KÜLÖN ÉRTESÍTÉS HELYETT: Az elnökség engedélyezte a TÁRSADALMI HALŐR szolgálat megalakítását. Az ellenőrzések fokozásának szükségességét a szolgálat alapítói, a horgászaink egy részének, mind gyakoribb HORGÁSZREND megsértésében látják. Tíz horgászunkat fényképes kitűzővel (elnöki megbízás) láttuk el, amit ellenőrzésekkor viselniük kell. Kérjük, segítsék a horgászat tisztaságát segíteni akaró horgászaink munkáját.