Januári horgászat!

Kedves Horgásztársak!

Mindenek előtt, szeretném megköszönni azoknak a horgásztársaknak a figyelmét, akik a tilalom alatt is nyitott szemmel mentek el a tó mellett és észrevették a tilalom alatt horgászókat, figyelmeztették őket és ezzel nagyban védték a tó halállományát, halainkat. Sajnos több elnöki figyelmeztetést is ki kellett adni, ami a horgászaink figyelmetlensége miatt történt, ugyanis sem a kiírást, sem az e-mail értesítőben foglaltakat nem vették figyelembe. Még közel 40 horgászunk nem adta meg e-mail elérhetőségét. A tájékozatlanság azonban nem ment fel senkit a felelősség alól.

2020-ban az új engedélyek kiváltásáig a téli horgászrend szerint lehet horgászni. Az új engedély váltásáig a 2019-es fogási naplót ugyanúgy kell használni mint korábban, DE az új napló kiváltása után a januárban fogott halak adatait szeretném, ha átvezetnék, mert az éves fogások feldolgozásakor nem fog kétszer szerepelni a januári fogás (én még január 1-től számolom az évet és nem február 1-től).

Kérjük horgászainkat, hogy az engedélyek kiváltását úgy időzítsék, hogy a váltás tervezett napján 10 óráig érjenek el a tanyára, mert az engedélyek kiadása csak 11 óráig tarthat, ugyanis 11 órától HORGÁSZVIZSGÁZTATÁS lesz, amit nem szeretnénk zavarni. A januári, februári és a márciusi engedélyek kiadását ezért nem 9 órakor, hanem 8 órakor elkezdjük a zavartalan lebonyolítás miatt.

Még egy fontos kérés a tó környékén többször megforduló horgászaink felé. KÉRJÜK, hogy amíg nincs rendszeres halőrzés (állandó halőr) figyelmeztessék a horgászrend ellen vétőket a szabályok betartására. Közös érdekünk, hogy a saját pénzünkből vásárolt halat ne engedjük bárki prédájává válni.

A kiküldött évi értesítőben a felnőtt horgászverseny időpontját helytelenül adtam meg, amit GÖRÖZDI GYURI vett észre és volt szíves szólni érte. A verseny tervezett időpontja helyesen: 2020 április 25, szombat 7 óra.  2020 április 26-án, vasárnap a fiatalok versenyét bonyolítjuk le.