/Napijegyes horgászrend

Napijegyes horgászrend

K I V O N A T A MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET H O R G Á S Z R E N D J É B Ő L a napijegyes horgászok részére

Az ORSZÁGOS HORGÁSZREND előírásai az ország valamennyi vízterületén minden horgász számára KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰEK. Az ettől való eltérésekről minden horgász köteles a horgászat megkezdése előtt tájékozódni.
A MAGYAR PAMUTIPARI HORGÁSZEGYESÜLET veresegyházi vízterületén (Pamut-tó) horgászóknak a helyi viszonyokhoz igazodó alábbi előírásokat is be kell tartani.
1. A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt NAPIJEGYET váltani és a horgászat befejezésekor az esetleges fogást a szervezhetőbb halasítás érdekében a halőrökkel tudatni.
2. A tavon horgászni április 1-től, 6 órától 20 óráig szabad. Az őszi utolsó telepítéstől, de legkésőbb november 1-től március 1-ig a napijegy nem adható ki.
3. Napijegy naponta személyenként csak egyszer váltható.
4. A napijegyes horgászat a tó közút felőli oldalán engedélyezett.
5. A halaink védelme érdekében, pontypaplan és fertőtlenítő spray használata kötelező.
6. FOGHATÓ HAL NAPIJEGYESEK RÉSZÉRE
Békés hal [ponty (30 cm), amur (40 cm)]: kettő fogható (IFIK részére egy darab!)
Rabló hal (süllő, harcsa méretkorlátozás nélkül, a csuka 50 cm méret korlátozással) egy fogható (ifiknek is!), kivéve az Országos Horgászrendben előírt tilalmi időt.
Fehérhal naponta 3 kg, fogható, de ide tartozik a busa is.
5 kg fölötti ponty nem vihető el és ha nincs jelölve a halőrök elvégzik a jelölést. Minden megfogott jelölt halat (súlytól függetlenül) mérlegelés után kíméletesen vissza kell helyezni a tóba.
7. Békés és rabló halak megfogása után, “nagyon könnyű” úszós “keszegező” készséggel fehér halra lehet horgászni (3 kg.) GYERMEK HORGÁSZ, a megfelelő területi jegy váltásával naponta egy darab nemes halat megtarthat, de ragadozó halra a Pamut tavon semmilyen módszerrel nem horgászhat.
8. Az ellenőrzések alkalmával a horgászati okmányokat és a kifogott halat a halőr, vagy más ellenőrzésre jogosult személy felszólítására, ellenőrzés céljából át kell adni, illetve be kell mutatni.
9. A kifogott méretes halat a szákba helyezés után AZ ÚJRA DOBÁS ELŐTT a fogási naplóba be kell írni. A halállomány védelme érdekében tilos a kifogott halak cserélgetése.
10. Villantózás a tilalmi idők figyelembe vételével engedélyezett.
11. A tóban fürödni, csónakázni, állatokat úsztatni a tó vizét és élővilágát szennyezni tilos.
12. A tó mellett táborozni, tüzet rakni szigorúan tilos.
13. Gépjárművek parkolása az út mellett kijelölt parkoló helyeken történik.
14. A kifolyó zsilipről és a zsilip két oldalán az első kijelölt horgászhelyig tilos horgászni illetve csalihalra hálóval halászni.
15. A horgász köteles a horgászhelyet tisztán, rendben tartani.
16. Az a horgász aki a HORGÁSZREND-et nem tartja be a területre érvényes engedély elvételével a halőr vagy az ellenőrzést végző személy a tavon történő horgászatát felfüggesztheti és fegyelmi eljárást kezdeményezhet.
Veresegyház, 2016. december 18.
Kiss Gusztáv elnök sk.