//HORGÁSZVIZSGA VERESEGYHÁZON

HORGÁSZVIZSGA VERESEGYHÁZON

A vírus helyzet miatt sajnos a MOHOSZ  letiltotta a vizsgáztatást, amíg fel nem oldják a gyülekezési tilalmat. Az új vizsgarend kihirdetése után lesz Veresegyházon is lehetőség a leendő horgászok számára az állami horgászvizsga megtételére. Erre sajnos még várni kell. Ezen a lapon megosztjuk majd az új információkat.

A közzé tett vizsgaidőpontok előtt hét munkanappal korábban kell a regisztrálni a FŐHESZ honlapján, ahová a lap alján lévő piros betűs link elvisz, (amennyiben rá kattintanak). A táblázat kitöltéséhez szükség van a horgász regisztrációs számra is, amelyet korábban kell megszerezni a kedvenc horgászboltja segítségével.

Probléma esetén az alábbi telefonok egyikén lehet segítséget kérni és jelezni lehet a vizsgázni szándékozást.

Balázs Ferenc 06 30 498 5051

Farkas Ferenc 06 20 334 5190

Mészáros József 06 30 260 7605

A regisztrációs számukat a vizsga előtt a vizsgabizottságnak le kell adni. 

Az állami horgászvizsga díja ingyenes.

A vizsgára felkészülni a NEBIH „Horgászvizsgára való felkészülést segítő tankönyv”-ből lehet. Legegyszerűbben letölthető a Mohosz honlapról a Horgászati szabályok/Állami horgászvizsgáról menüből, ahol a „NÉBIH kiadvány letölthető itt”-re kell klikkelni.

A vizsgán csak regisztrációval rendelkező leendő horgász vehet részt!

A vizsga két részből áll. Az írásbeli rész 45 perces 32 db feleletválasztó vagy egyszerű kifejtő tesztlapos kérdésből áll. A kiértékelést követő szóbeli vizsgarészre csak az írásbelin megfelelt vizsgázók mehetnek. Feladatuk a hazánkban leggyakrabban előforduló, fogható és nem fogható halfajok képről történő felismeréséből, és esetenkénti méretkorlátozásuknak, tilalmi idejüknek ismertetéséből áll. 10 képet húz a vizsgázó és ebben őshonos, idegenhonos, nem fogható és természeti oltalom alatt álló halak képei találhatók. A felismerés után ismertetni kell az esetenkénti méretkorlátozásukat és tilalmi idejüket.

A vizsga befejezését követő összesítés után a „Megfelelt” vizsgázók azonnal megkaphatják a vizsgabizonyítványukat. A „Nem felelt meg” minősítésűeknek új időpontot lehet kérni. Kérésre a vizsgalap megtekinthető, de nem vihető el.

Egy vizsga alkalomra 20 főt tudunk fogadni. A kezdési időpontra figyeljen!

A vizsga helye: Veresegyház, Harangkút utca 2.

2021-ben még nincs kijelölve vizsga nap a korona vírus járvány miatt és az új vizsgáztatási rend (online mód) miatt.

Vizsgabizottság

J E L E N T K E Z É S    H O R G Á S Z V I Z S G Á R A