//Családi Nap és Családi Horgász Csapatverseny 2017

Családi Nap és Családi Horgász Csapatverseny 2017

2017 szeptember 16-án immár 13. alkalommal ismét megtartottuk a hagyományos CSALÁDI NAPOT!
Közben a Családi Horgász Csapatversenyt is megrendeztük.
Szombaton (09.16) reggel 8 órakor már az első főzők is megjelentek. De a legfürgébbek a horgászverseny résztvevői voltak. A Családi versenyben egy felnőtt horgász (egy bot egy horog, bármilyen módszer) és egy fiatal horgász (csak ÚSZÓS KÉSZSÉG) vett részt. Sajnos csak öt család tudott csapatot hozni, de így is jó hangulatú horgászást folytatott a “papa-gyerek” páros. Az értékelés a felnőtt helyezésének és a fiatal horgász helyezésének összesítése alapján történik. A I-III helyezettek oklevél és nyakba akasztható érem díjazásban részesülnek. Az első helyezett csapat serleget is kap jutalmul. A verseny szép színfoltja volt, amikor Nagy Bálint Attila megjelent, hiszen úgy tudtuk otthon kell maradnia betegség miatt,de nagyon szeretett volna részt venni a versenyen. Szülei példás figyelemmel engedték a fiú részvételét. Reméljük a gyógyulást is segítette ez a szereplés.
A verseny győztese a Szeghalmi Ede és fia Benedek volt. Benedek az ínséges fogási időben 36 kishalat fogott. Második helyen Szoboszlai Zoli és fia Bence végzett, míg a harmadik helyet Juha Pali és fiai (Benedek és Bonifác) szerezték meg. A különdíjat a versenyhez való ragaszkodásáért Nagy Bálint Attila kapta.
A főző verseny idén próbaképpen kibővült, hiszen a 14 csapatból hatan nem halászlét főztek. amivel pezsgést vittek a forgatagba. Sajnos horgászaink továbbra sem tekintik fontosnak a csapat építő beszélgetésekre lehetőséget adó ilyen programot. A nagyon szép számban összejött Pamut tó Baráti-kör azonban jelezte, hogy fontos az összefogás, hiszen a Pamut tó környéke egyre szebbé és élhetőbbé válik. A főztöket fél egyre kellett elkészíteni, mert ekkor állt össze zsűri, amit az idén is PÁSZTOR BÉLA polgármester úr vezetett.
A idén különösen sok jó étel főtt a bográcsokban. A birka pörkölttől a csülkös pacalon át a borjú és csülök pörköltig terjedt a nem hal alapú ételek sora.
Az idén a Régi Pamutosok Baráti Köre halászléje volt a zsűri szerint a legjobb. A második helyet az újpesti Halassy Hagyományőrzők kapták, míg a harmadik hely a tavalyi győztes Szilágyi Tibor csapatának jutott. A külön díjat a nem halászlét főző Végh Gábor kapta a csodálatos ízű csülök pörköltjéért. Most már hagyomány, hogy a résztvevő főzők mindegyike egy üveg pezsgőt kapott a részvételért és így is köszönthette egymást.
Köszönetünket kell kifejezni az önkormányzat anyagi támogatásáért, Fejérné Kovács Gabriellának a horgász felszerelésekért és a GAMESZ önzetlen segítségéért (asztalok, padok, tüzelőfa, stb.).
Reméljük, hogy ezt a barátkozásra szánt napot mindenkinek sikerült jókedvvel, vidámsággal megtölteni és szép emlék marad valamennyiünkben.