//MOHOSZ Horgászrend és ÉVI ÉRTESÍTŐ!

MOHOSZ Horgászrend és ÉVI ÉRTESÍTŐ!

Tisztelt horgásztársak!

Az Évi értesítő a SZOLGÁLTATÁS menüben, míg az ÚJ 2021-től érvényes ORSZÁGOS HORGÁSZREND az EGYESÜLETÜNK menü Horgászrend könyvtárában található.

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor

–  a tömegközlekedés használata esetén maszkot viseljenek,

– a személygépkocsiban maszkviselés nélkül csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt.

A  vízparton  kerüljék a tömeges sorban állást, amennyiben  ez elkerülhetetlen, tartsanak egymástól legalább 2 méter távolságot, a horgászhelyeken a nem ugyanazon háztartásban élők pedig az 3 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól.

A  horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit (kézfogás, ölelkezés, közös pohár használat, stb).

Ha horgászhelyen rendelkezésre állnak közös használatú eszközök, ülőalkalmatosságok, azokat használat előtt és után is egyénileg fertőtlenítsék.

Fokozottan ügyeljenek rá, hogy szemetet (pl. horgászat felesleges anyagait, élelmiszer csomagolóanyagokat, használt zsebkendőket, papírtörlőket) ne hagyjanak maguk után, azokat gyűjtsék össze és vigyék haza magukkal, vagy tegyék (lehetőleg egy külön zacskóba csomagolva) a legközelebbi hulladékgyűjtőbe.

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy a HALŐR

–  az aktuális védelmi, járványügyi jogszabályi rendelkezések megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles,

– a jogszabályi és horgászszervezeti járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezheti.

REMÉLEM, hogy a tagságunk hasonló fegyelemmel viseli az újabb megpróbáltatásokat, mint azt a tavaszi vész idején tették.

Legyen szép, sikeres és vírusmentes horgászatban része a Pamut tóra látogató horgászainknak.