//17. Családi Nap a Pamut tónál!

17. Családi Nap a Pamut tónál!

 

Szeptember 7-én ismét megrendeztük, immár 18. alkalommal a horgászaink baráti körének hagyományos találkozóját.
Résztvevők a horgászaink, családjuk és a Pamut tó Baráti kör csapatai voltak.  Az idén nyolc csapat főztjéből kellett a zsűrinek – amit az idén is PÁSZTOR BÉLA Polgármester úr vezetett – megállapítani a legízletesebb bográcsos ételeket. A főzési paletta sokszínűségét bizonyítja, hogy nem volt két egyforma nevű étel.

A főzési ceremónia elkezdésével szinte egy időben indult a hagyományos CSALÁDI HORGÁSZVERSENY is, ahol a felnőttek és a fiatalok közös fogásából alakult ki a végeredmény. Sajnos az idén is csak 5 csapat nevezett, pedig a gyermek horgászaink létszáma 30 fő fölött van.

Az első hely sorsa nem volt kérdéses, mert JUHA PALI két ponttyal és egy keszeggel segítette fiait (Benedek, Bonifác, Dávid) a győzelemhez. A  második helyre KESZELI ZITA vitte 51 db kishallal, apukáját (Keszeli Zoltán, egy kicsike ponty)  és a harmadik helyre KISS VIOLETTA (38 db kishal) és apukája (Kiss Dénes, kicsit nagyobb ponty) került. Negyedikek RAFFAI KRISTÓF (31 db kishal) és apukája (Raffai Róbert) lett. Az ötödik helyen pedig HARSÁNYI ATTILA (17 db kishal) és apukája (Harsányi Antal) végzett.

Az eredmény hirdetés erős esőzés közben, de zökkenő mentesen sikerült lebonyolítani. Először a horgászok vehették át érmeiket, okleveleiket és jutalmukat, majd a főzőverseny eredményhirdetése következett.

Az első helyet egy nem hétköznapi gulyással a fiatal SZILÁGYIÉK csapat nyerte, a második díj KOVÁCS GÁBOR-éké lett egy nagyon ízletes vaddisznó pörkölttel, míg a harmadik díjat MOLNÁR SÁNDOR csülök pörköltje érdemelte ki. Külön díjat kapott a korhely halászlé elkészítéséért FARKAS FERENC. Szintén díjat érdemelt volna dr. KISFALVI JÁNOS és csapatának munkája a szálka mentes “közösségi, nagy adag halászlé” elkészítéséért.

Külön köszönet illeti PÁSZTOR BÉLA Polgármester úr kitartását a zsűrizésben és a díjátadásban, mert az eső Őt sem kímélte.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a jókedvet és reméljük a jövő évi jobb időt.

A fényképek (már ami eljutott hozzám) a galériában megtekinthetők.

NE FELEJTSÉTEK  A DÁTUMOT a szeptember 21-én tartandó MPHE 70 éves JUBILEUMI ÜNNEPÉLYÉVEL kapcsolatban!